Jordvarmeanlæg til opvarmning af din bygning og dit brugsvand

Opnå en økonomisk og miljøvenlig varme

Med et jordvarmeanlæg kan du udnytte jordens varme til at opvarme både din bolig og dit brugsvand. 

Selve installationen kan være omkostningstung, men til gengæld vil anlægget efterfølgende tjene sig selv ind ved at producere både økonomisk og miljøvenlig varme.

Hos HighLow Pressure ApS hjælper vi dig gerne med installationen, ligesom vi også kan rådgive dig omkring, hvilket varmeanlæg der vil være det rigtige for dig ud fra dine ønsker, din bygning og dit budget. Vi hjælper både privatpersoner og erhvervskunder i vores eget lokalområde omkring Esbjerg, men kører også gerne ud til opgaver i både Bramming, Vejen, Kolding og omegn.

Hvad kræver et anlæg til jordvarme?

Installationen af et jordvarmeanlæg består i at nedgrave et slangesystem i jorden på din grund. Vandet i slangerne bliver opvarmet og sendt ind i din bolig via en eldrevet varmepumpe. I din bolig afgiver slangesystemet varmen, hvorefter vandet vil løbe tilbage til jorden.

Der skabes mest energi, når solen skinner, men til forskel fra andre grønne energikilder bliver der også produceret strøm, når der er overskyet.

Et jordvarmeanlæg er dog ikke den bedste løsning for alle typer boliger. Lokale regler, jordtype og havens størrelse er alle faktorer, der kan have en betydning for, hvorvidt det er den mest optimale løsning for dig. Anlægget er især en fordel for dig, der har en meget lerholdig jord på grund af fugtigheden. Har du derimod en sandet jord, kan en anden varmekilde være et bedre valg.

Derudover bør din have være mindst dobbelt så stor som dit hus for, at du kan få nedgravet et optimalt system til jordvarmen på din grund.

Hvor meget kan man spare med et jordvarmeanlæg?

Hvor meget det koster at få etableret selve jordvarmeanlægget varierer alt afhængigt af, hvor mange kvadratmeter anlægget skal opvarme, og hvor godt boligen er isoleret. Derudover spiller det også en rolle, hvor mange meter slangesystem du skal have gravet ned. Typisk skal der bruges mellem 200 og 300 meter slange.

For et almindeligt parcelhus koster det typisk mellem ca. 150.000 – 200.000 kr. at etablere et jordvarmeanlæg.

Når anlægget er etableret, vil der stort set kun være løbende udgifter til strøm forbundet med anlægget. Varmepumpen til anlægget forventes at have en holdbarhed på ca. 25 år, mens slangerne forventes at kunne holde i 2-3 gange så lang tid.

Efter etableringen vil du typisk kunne spare omkring 50 % af dine varmeudgifter sammenlignet med opvarmning med gas eller olie. Derfor vil et jordvarmeanlæg på den lange bane være en rigtig god investering.

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Find vores kontaktoplysninger herunder.

HighLow Pressure ApS

Fællesmarksvej 10, 6683 Føvling

Klik her for rutevejledning

CVR: 42871222

Kontaktoplysninger

Telefon: 26 82 91 35

Peter Holst: pwh@highlowpressure.dk

Henrik Trabjerg: HT@highlowpressure.dk

Telefontider

Mandag - fredag: 08.00 - 16.00

Lørdag og søndag: lukket

Problemer med varme anlæg? Træffes 24/7